Corilus en Into.Care slaan de handen in elkaar en brengen de eerste volledig cloud gebaseerde oplossing voor WZC-sector.

Door deze vereniging van krachten kunnen de woonzorgsector en Corilus-klanten genieten van start-up innovatie in combinatie met stabiliteit en slagkracht. CareConnect Into.Care is de eerste intuïtieve full cloud software voor de WZC-sector.

Of het nu gaat om een individuele instelling, een groep, privaat of OCMW, alle zorginstellingen hebben dezelfde uitdaging: maximaliseren van de “patiënten-tijd” en kwalitatieve zorg. De zorgmedewerkers moeten enerzijds zo veel als mogelijk ontlast worden van administratieve taken, terwijl anderzijds de nodige registraties dienen te gebeuren om de kwaliteit te borgen en om organisaties de nodige tools en inzichten te verstrekken om de instellingen zo efficiënt mogelijk te beheren.

De Into.Care-oplossingen beantwoorden perfect aan deze marktvereisten. Via het Corilus netwerkt, zal Into.Care kunnen genieten van de jarenlange, door Corilus opgebouwde know-how in de sector en de nodige resources om toekomstige klanten professioneel te ondersteunen. Maar tevens komt Into.Care terecht binnen de “Connected Patient” visie waarbij zorgprofessionals, patiënten en familie naadloos met elkaar verbonden worden tot coherente zorgteams.

Into.Care kon haar groei financieren dankzij een breed investeerdersconsortium, bestaande uit KBC Focus Fund, LRM, en 3 business angels, Koen Casteleyn, Luc De Wit en Peter De Caluwe.

Dirk Van Lerberghe, CEO Corilus “We zijn bijzonder trots en blij voor onze klanten dat we deze overeenkomst hebben gesloten met Into.Care. Naast het product is voor ons de kennis en de gedrevenheid van de oprichters en het team een enorme meerwaarde en verrijking. We kijken uit naar een succesvolle en aangename samenwerking en wensen hen alvast te bedanken voor het vertrouwen”.

“Door de samensmelting met Corilus kan Into.care rekenen op het nodige draagvlak en de uitgebreide marktexpertise waardoor we sneller onze oplossing kunnen uitrollen. Corilus heeft een jarenlange ervaring in de WZC markt en is de ideale partner om onze visie van efficiënte en slimme woonzorgcentra waar te maken. Dit is de springplank voor alle woonzorgcentra naar een slimme zorg, gebaseerd op artificiële intelligentie, maar ook koppelingen naar andere eerstelijnsactoren zoals thuiszorg, kiné, arts, apotheek, etc.. ” aldus Jeroen De Backer, CEO Into.Care.

“Wij zijn fier dat Into.Care bij de incubator Start it @KBC de nodige initiële ondersteuning kreeg om uit te groeien tot een beloftevolle scale-up ; dit legde de basis om een stevig investeerders consortium te vormen voor de verdere uitbouw van het bedrijf. Dat Into.Care vandaag met Corilus een partnership kan aangaan, is een validatie van ons vertrouwen in Into.Care en het team”, Koen Schrever, CEO KBC Focus Fund.

Tom Aerts, Head of Investement LRM: “Voor LRM begon het Into.Care avontuur in 2018. Het jonge bedrijf met een sterk en professioneel management wist een snelle groei te realiseren met één voet in onze health & care incubator Bioville in Diepenbeek. De rol van LRM als investeringsmaatschappij is uitgespeeld nu deze ambitieuze scale-up de krachten bundelt met Corilus.“

Over Corilus

Corilus ontwikkelt en levert geavanceerde management software voor professionals in de gezondheidszorg: huisartsen, apothekers, tandartsen, vroedvrouwen, specialisten, oogartsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en thuiszorgcentra. Corilus biedt complete oplossingen, waaronder software, hardware, services en ondersteuning. Meer dan 40.000 klanten in twaalf landen gebruiken deze software elke dag. Corilus heeft een omzet van meer dan 50 miljoen euro per jaar, met meer dan 350 gespecialiseerde medewerkers België en Frankrijk.

Over into.care®

Into.care by Pridiktiv ontwikkelt en levert cloud gebaseerde software aan woonzorgcentra in België. Het into.care® -platform verbetert de workflow, helpt zorgverstrekkers samenwerken met teamleden en geeft opnieuw controle over dagelijkse zorgactiviteiten.

Als Start it @kbc alumni kon Pridiktiv rekenen op de kennis van het Bluehealth Innovation Center en de financiële steun van het KBC Focus Fund, LRM, Caring Entrepreneurship Fund, FIT, H2020 en privé investeerders.